0
Hrvaška vstopi v schengen: kaj se spremeni za turizem

Hrvaška vstopi v schengen: kaj se spremeni za turizem

10. január, 2023
The Blue Blog

Z novim letom prihaja tudi dobra novica: deset let po vstopu v Evropsko unijo s 1. januarjem 2023 vstopa tudi Hrvaška v schengensko območje in evroobmočje ter tako postala 20. država, ki je prevzela enotno valuto, in 27., ki je vstopila v prosto valuto. območje gibanja.

Sprememba, ki bo pozitivna za turizem, ki že zdaj predstavlja 20 % BDP države in ki bo verjetno dobil še dodatno spodbudo.

conor-rees-LXEh_j1ME6U-unsplash.jpg

Kakšne spremembe za turizem

Za turiste iz Evropske unije je to nedvomno dobra novica, predvsem iz dveh razlogov:

Zato postane veliko lažje iti na počitnice v tej državi, ki je že tako zelo priljubljena turistična destinacija Italijanov.

Odkrijte Hrvaško z novega zornega kota: zaplujte z nami

Torej, kateri čas je boljši za obisk Hrvaške kot zdaj? Mi v BeBlue to poznamo kot v sebi in z veseljem vas bomo spremljali ter vam omogočili odkrivanje najbolj skritih utrinkov in najbolj evokativnih pokrajin. Ponujamo vam različne poti, ne glede na to, ali potujete kot skupina, če želite potovati sami, v paru ali z majhno skupino prijateljev in deliti izkušnjo z novimi ljudmi, ali če želite najeti čoln za sami in si ustvarite počitnice po meri. Tukaj je nekaj predlogov:

Ta dežela, cenjena zaradi lepote svojih voda in plaž ter zaradi svoje neverjetne naravne dediščine, nas vedno znova zna presenetiti in očarati kot prvič. Ugotovite z nami!

 

Požiadajte o ponuku na mieru

Sme tu, aby sme vám poradili

Požiadajte o informácie
be blue tags
Privacy Policy